post-thumb

Puur Topklasse

, by

‘Zaterdagmiddag. Met vrienden twee uur in de auto van Hardenberg naar Barendrecht. Koffie in de kantine. Ouwehoeren over voetbal met supporters van de tegenstander. Koukleumen,
mopperen, tieren en juichen langs de lijn. Met 2-1 op je kloten krijgen, vervolgens met de pee in je lijf terugrijden om daarna de nederlaag te verdrinken in de kroeg.’
Voor Edwin Evers, ’s lands bekendste radio-dj en supporter van HHC Hardenberg, bestaat er geen mooiere zaterdag.

puurtopklasseADACIn ‘Puur Topklasse’ interviewen Patrick Boor en Jelmer Geerds de smaakmakers van de Topklasse Zaterdag: lokale helden, maar ook bekende oud-profs die verliefd zijn op de authentieke voetbalbeleving en de charme van de mooiste amateurcompetitie van ons land. Prachtige, nooit eerder vertelde verhalen over dromen en drama’s, winst en verlies, leven en dood.

De website ‘Voetbal op Zaterdag’ schreef een uitgebreide recensie over ‘Puur Topklasse’, die hier te lezen is.

‘Puur Topklasse’ is hier online te bestellen voor 17,95 euro.

post-thumb

Heb je gesnoven?

, by

Decennia lang domineerden IJsselmeervogels en Spakenburg de top van het amateurvoetbal. In het seizoen 2012-2013 is alles anders. De Rooien en Blauwen strijden ditmaal niet om het kampioenschap in de Topklasse, maar zijn elkaars rechtstreekse concurrenten in de strijd tegen degradatie.

Auteur Jelmer Geerds volgde de twee grootmachten in het amateurvoetbal tijdens het rampjaar op de voet en beschreef de hectiek, het krachtenveld en de vele interne soaps tot in detail. Het boek ontving meerdere lovende recensies, onder meer van ‘Sportboek gezocht‘, ‘Buitenkantje Links‘ en de Gooi en Eemlander.

‘Heb je gesnoven?’ is uitgegeven door Newsfactory en alleen nog rechtstreeks te bestellen á 10 euro, plus 1,95 verzendkosten. Interesse? Stuur dan een mail naar info (at) newsfactory.nl.

post-thumb

Hulp nodig bij het uitgeven van jouw boek?

, by

Ondanks de digitalisering van de maatschappij en onderzoeken die uitwijzen dat jongeren steeds minder lezen, blijft het boek een haast mythische product dat vaak romantische of authentieke gevoelens oproept bij haar lezers. Het lezen van een boek is veelal informatief, maar zeker even zo vaak ter amusement. Gebiologeerd door de tijdloze charme van het boek, startte Newsfactory in 2013 ook een boekenuitgeverij.

Nederland telt duizenden potentiële schrijvers. Slechts een handje vol weet er een broodwinning van te maken. De gemiddelde schrijver in ons land verkoopt zes honderd boeken. Voor het gros is de hemel in het hiernamaals dichter bij dan het Boekenbal. Uitgevers investeren veelal alleen in mainstream scripten, specifieke vakliteratuur of gevestigde namen. En wanneer een uitgever bij de gratie Gods bereid is om je boek uit te geven, dan zijn de royalty’s zo karig dat de tijdsinvestering van het manuscript vermoedelijk rendabeler was geweest wanneer je die uren had geïnvesteerd in een krantenwijk of baan als vakkenvuller.

Newsfactory bedacht de oplossing voor het probleem waar veel beginnend schrijvers tegenaan lopen. Met onze begeleiding kan elke schrijver zijn eigen boek uitgeven. Geheel naar eigen wens, met maximale vrijheid en optimale verdiencondities. Als schrijver lever je niet alleen het manuscript aan, maar heb je ook een actieve rol in het proces van redigeren, opmaken, het ontwerpen van de kaft én niet onbelangrijk: promotie en verkoop. Waar traditionele uitgevers veelal 85% van de verkoopprijs  commissie rekenen, waardoor de schrijver slechts 15% overhoudt, draait Newsfactory de verhoudingen om. Bij ons gaat 85% van de verkoopprijs naar de auteur en slechts 15% naar ons als vergoeding voor de drukwerk- en promotiebegeleiding. Interesse? Neem contact met ons op!